Støtte

VIL DU BIDRA TIL ETABLERING AV GESTAPOMUSEET I VEITEN 3?

I 2020 skal vi markere at det er 75 år siden Norge igjen fikk sin frihet og det er da 80 år siden vårt fedreland kom under nazismens åk. Flere av dem som har kontaktet
meg, har tilkjennegitt at også de ønsker å bidra finansielt til at museet nå etableres. Slik skal vi sammen bidra til å holde løftet som ble avgitt i 1945 til de som hadde ofret sitt liv eller helse i kampen mot nazismen : «Vi skal ikke glemme – Aldri mer 9. april.»

Det er disse vi idag kan takke for den frihet vi her i landet senere har nytt så godt av.

Hvis også DU er en av dem som synes det i vår tid er svært viktig at vi bringer historien om dette totale sammenbruddet i sivilissasjonen videre til de neste generasjoner, må du gjerne delta og bidra med en gave til Gestapomuseeet som passer DIN økonomi.

I tilfelle kan gavene eller pengene overføres til følgende klientkonto i Harris Advokatfirma AS: KONTORNUMMER 9521.16.42638. MERK INNBETALINGEN MED REFERANSEN: 1112756501 KRN.

Initialene KRN står for advokat Knut Nergaard som sammen med sin bror Leiv og sin søster Marit også er blandt de som allerede har gitt til formålet. Hans bestefar, høyesterettsadvokat Leiv Lea, var leder for motstandskampen i Stavanger-området. Han ble arrestert av Gestapo i april 1942 og ført til Veiten 3 for avhør og tortur. Han var forberedt på at noe slikt kunne skje og hadde fått kona til å sy inn i bukselinningen avbrukne barberblad som han kunne nyttiggjøre seg hvis han måtte ta sitt eget liv for å unngå videre tortur med fare for at han sprakk. Og det var nettopp disse barberbladene han benyttet seg av på celle nr 1 i Veiten den 3. mai 1942 da han tok sitt eget liv.

Slike som han og mange andre som ofret alt eller det meste i kampen mot nazismen og fascismen, skal også minnes gjennom Gestapomuseet som etableres ut fra det humanistiske ønsket:

«TIL MINNE OM DEI SOM FÔR OG TIL MANING FOR DEI SOM KJEM»!

Igjen marsjerer nynazister og fascister i Europas gater. Nasjonalismen, antisemittismen og radikal islamisme dukker igjen opp. Vi i Norge har selv opplevd 22. juli 2011. Det som skjedde under siste krig må ALDRI få skje igjen! Vi må alle bidra til det – det er ingen selvfølge.

Er DU en av dem som bryr deg om dette, så bidra til etableringen av Gestapomuseet etter evne ved innbetaling til nevnte konto. Eller for avslutningsvis å si det med Arnulf Øverland i diktet «Du må ikke sove»:

«Du må ikke sitte trygt i ditt hjem,
og si: det er sørgelig, stakkars dem!
Du må ikke tåle så Inderlig vel
den urett som ikke rammer dog selv!
Jeg roper med siste pust av min stemme:
Du har ikke lov til å gå der og glemme!»

Gestapomuseets Forening er pr 26.01.2013 registrert i Frivillighetsregisteret (Brønnøysundregistrene) med organisasjonsnummer 999 537 294. Dette betyr at personer som spiller/tipper gjennom Norsk Tipping kan krysse av på sin kupong at de vil støtte vår forening. Ved å oppgi vårt organisasjonsnummer når du spiller mot Norsk Tipping vil Gestapomuseets Forening få 5 % av din spille-sum som inntekter.

Vi har også kontonummer:  3633 33 16433 i Sparebanken Vest. Bedrifter, organisasjoner og privatpersoner kan bruke dette kontonummeret når de vil støtte det arbeidet vi er i gang med.

Disse har hittil gitt økonomisk støtte til Gestapomuseet i Bergen:

Bergen Bjørgvin Lions Klubb

Vestenfjeldske Bykreditts Stiftelse

Riksantikvaren

Bergen kommune

Tor Lien holding

Entrepenørforeningen Bygg og Anlegg Vestenfjeldske avdeling (EBAV)

Sandra Magnus

Leon Løvheim

Bergen Senter for Elektronisk Kunst (BEK)

Denne støtten er vi meget takknemlig for!

 

 

En tanke om “Støtte

  1. Hei!
    Det er med stor interesse jeg har registrert oppbygging av et Gestapomuseum i Veiten 3. 4.etg. Jeg lurer på om museet nå i slutten av 2016 er åpnet for publikum, og eventuelle åpningstider der,
    Jeg kan ikke finne noe om dette på nettet.
    Takker hjertelig for evt. opplysninger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *