Gestapohuset rommet to tonn sprengstoff

I Bergens Tidende fra tirsdag 11. mars 1954 finner vi en meget interessant artikkel om det store sprengstoff- og våpenfunnet som ble oppdaget nesten 10 år etter freden. Ved en tilfeldighet ble lageret oppdaget da restauranten på gateplan skulle ombygges. Bak en rusten jerndør var det stablet en mengde kasser med høyeksplosiv dynamitt, håndgranater og andre våpen. Det var helt tydelige at Gestapo hadde ansvaret for lagret fordi mange av gjenstandene var typiske fra «slipp-operasjoner» som Gestapo hadde avslørt.

Dersom man hadde prøvde å åpne jerndøren med en sveiseflamme ville det den dag i dag være usikkert om vi kunne åpne Gestapomuseet i oktober i år.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *