Gestapomuséet i Köln

Fra vårt medlem Kai Krüger har vi fått tilsendt noen bilder og tekst fra Gestapomuséet i Köln.

De var på en godt planlagt kultur-reise i Nordvest Tyskland og overnattet på hotellet dere ser på det ene bildet. Det de ikke visste da de booket inn var at det i nabohuset var organisert et Gestapo Museum der de originale cellene lå i to etasjer slik som de hadde vært under Hitler-tiden. Den nederste etasjen lå godt under gateplan slik at folk utenfra ikke skulle høre skrikene fra dem som ble torturert. I tekstene som forklarer litt om hva som skjedde før og under krigen og massehenrettelser ved hengning på vegg-kroker var en av henrettelsesmetodene. På de to første bildene ser vi cellegangene som er bevart slik de har vært. Det er tyngre dører og mer lik Bergen Kretsfengsel, enn i 4. etg. i Veiten 3. Kikkhullene og slåene på dørene minner om det samme.

Det tredje bildet er fra hotellet som lå vegg i vegg med Gestapomuséet.